
ANDA TERCARI PENAWAR BARAH!!!?
NOTE:
Assalamualaium..
masaalah kanser dan fibroid semakin mengancam kehidupan masyarakat zaman ini.
JANGAN MUDAH AMBIL KEPUTUSAN UTK MENJALANI PEMBEDAHAN..!!
INSYAALLAH..KAPSUL SUPER TYPHONIUM MAMPU MENGECUTKAN KEMBALI KETUMBUHAN / KANSER ANDA. 100% herba dan boleh dimakan bersama ubat2an dan kimo.
DENGAN HARGA RM60 SEBOTOL [60 KAPSUL]
RM150 UTK 3 BOTOL[UTK TEMPOH TERHAD!!]
+ KOS POS RM5
KALIAN AKAN SEMBUH TANPA SEBARANG PEMBEDAHAN..TERBUKTI SEJAK 2008, HERBA INI MAMPU MENYEMBUHKAN +800 PESAKIT KANSER TAHAP 3 KE BAWAH DAN TERMASUK JUGA PENYAKIT HEPATITIS B DAN FIBROID DENGAN CARA MURAH, SELAMAT DAN BERKESAN!!BIASANYA SEMBUH SETELAH PENGAMBILAN 3 BOTOL[PENGAMBILAN UNTUK SEBULAN]
Di antara penyakit kanser yang boleh diubati ialah:
ü Kanser payudara
ü Kanser usus
ü Kanser rectum [buasir]
ü Kanser hati
ü Kanser prostate
ü Luekimia
ü Kanser servik
ü Kanser saraf
Dll jenis kanser termasuk fibroid dan hepatitis
Super Typhonium mengandungi bahan yang membantu menyahkan toksid dalam sistem peredaran darah. Herba ini mengandungi 2.ribosome inacting protein(RIP), zat anti oksida dan zat anti kurkumin. RIP berfungsi melemahkan perkembangan sel kanser, mematikan sel kanser tanpa menggangu sistem sekitarnya dan menghalang pertumbuhan sel kanser. Zat anti oksida berfungsi mencegah berlakunya kerosakan gen. Sementara zat anti kurkumin berfungsi sebagai anti inflamasi/ anti peradangan. Kombinasi kandungan ini mengaktifkan dengan menghasilkan mediator yang meransang untuk menguatkan sel dari sistem pertahanan tubuh untuk bersama-sama melawan sel kanser.
Pesakit kanser / fibroid kini boleh menarik nafas lega berikutan penemuan satu kaedah baru merawat kanser melalui kajian dijalankan pensyarah Pusat Pengajian Sains Kajihayat, Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Christopher Teo Khen ke atas herba Typhonium. Teo berkata, pesakit menunjukkan kesan positif selepas memakan tumbuhan berkenaan, bahkan pesakit akan berasa lebih baik, tidak letih dan mempunyai selera makan. "Tumbuhan itu sesuai untuk merawat kebanyakkan penyakit kanser/ fibroid. Kaedah menggunakan herba ini adalah murah dan tidak mempunyai kesan sampingan.
UTK PESANAN, SILA HUBUNGI:
PUAN RAIHAN
HP: 0139366353 [sms xakan dilayan!!]
ke rahmatullah. Sepatutnya beliau yang mengamalkannya tapi Allah lebih
menyayangi beliau..sekarang, Datin Rahmah iaitu adik kepada Allahyarham Datin
Seri Endon , yang juga mengidap breast cancer sedang mengamalkannya dan
alhamdulillah..perkembangan nya semakin positif!!
SEDIKIT INFO TTG PENAWAR BARAH
Sekarang ni, utk setiap 4 orang, mesti ada sorang yang kena barah. Setiap orang
yang dilahirkan ke dunia ni , ada sel barah..bila tak jaga makan, akan aktiflah sel
tu..penyakit barah timbul disebabkan masaalah metabolisma badan yang tak
seimbang… terdapat 52 jenis barah dan sesiapa yang menjalani rawatan
kimoteapi, biasanya akan meninggal setelah 1 1/2 tahun + kemudian . penawar
ini mampu membunuh semua sel kancer TETAPI menyegarkan semua sel baik .
sedangkan rawatan kimo adalah berupa racun yang membunuh segala sel
tidak kira sel kanser atau tidak..peluang utk anda menerima kesan adalah
0.00001%
Info terkini:
6 juta orang di seluruh dunia sudah meninggal akibat kanser
40 ribu + sedang menderita sekarang
20 ribu kes baru pada setiap tahun
123 org mati setiap hari
1 sel barah yabng aktif di dalam badan, akan mengundang 427 jenis penyakit!!
Pantang utk seseorang pesakit kanser mengambil glukos kerana ia bertindak
mengaktifkan sel kanser.
Jauhkan dari mengambil protin haiwan
Disarankan mengambil quaker oats,vit c, banyakkan makan ayur dan buah.
Digalakkan mengambil air mineral berpH tinggi
Dengan mengamalkan pengambilan p.barah ni juga, ianya akan menyingkirkan
masaalah gout, masaalah hati, diabetes dsbnya dulu, barulah singkirkan
masaalah barah…dan ianya mempunyai kuasa 340x utk buang cholesterol!! Elok
juga digunakan utk mengawal berat badan..
KANSER – HARAPAN TERAKHIR
PESANAN DARI PROF DR HJ SHAHRIN ABDUL RAHMAN
Assalaamu'alaikum dan Salam Sejahtera rakan2 internet sekelian,
TAHUKAH ANDA...DENGAN ADANYA SATU SEL KANSER YANG AKTIF DI DALAM
Mungkin anda @ saudara mara anda @ teman2 anda telah @ sedang
Itu pun bukan satu janji yang boleh menyembuhkan tetapi cuma untuk bertahan
sahaja. Ramai pesakit2 kanser yang meninggal dunia tanpa menerima penawar
yang sebenarnya.
kanser. Dalam masa 8 jam, sel kanser akan dimusnahkan. Saya tidak
Takutilah wahai rakan2 sekelian akan kanser. Saya pernah membuat rawatan
spiritual di wad yang semuanya pesakitnya adalah pengidap kanser. Boleh
dikatakan setiap minggu ada yang meninggal dunia. Pernah seorang gadis
memegang tangan saya meminta saya doakan agar dia tidak mati. Sewaktu itu
darah mengalir seperti air paip keluar melalui gusi, dan bibir mulutnya. Sebak hati
saya. Pada waktu itu saya belum terjumpa dengan penawarnya. Seandainya
penawar yg akan saya beritahu sebentar itu ada, mungkin dia masih hidup
sampai sekarang.
SEBARKANLAH……MUNGKIN TINDAKAN ANDA BAKAL MENYELAMATKAN
Jika anda inginkan maklumat lanjut, janganlah segan untuk emailkan kepada
pengedar bawahan saya di kelantan
Hp: 013 9366353 09 7462295 [5 ptg – 11 mlm]
HARGA: RM500 [ utk pengambilan selama sebulan ]
Yang benar
Prof.Dr.Hj.Shahrin Abd.Rahman PhD (AM)
VITAMIN B – 17
SUMBER SEMULA JADI YANG TERBUKTI UNTUK RAWATAN KANSER .
[500 RIBU TESTIMONI TELAH PUN DIKELUARKAN]
BUKTI NYATA
Dr Ernesto Contreras , Oasis of hope Hospital , ; Beliau telah berjaya merawat
100,000 lebih pesakit kanser menggunakan Vitamin B-17 .
Apakah Pandangan Pakar dan Saintis mengenai Vitamin B 17 ?
Menurut Dr Philip E . Binzel ,
semulajadi yang terdapat di dalam pemakanan nitrilosides ini boleh
memusnahkan sel-sel kanser serta menyuburkan sel-sel bukan kanser” .
Dr . Micheal Tait , Fountain of Life Clinic ,
penyakit metabolic ….. terdapat bukti kukuh bahawa pengurangan vitamin B-17
daripada makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat
kanser” .
Dr Dean Burk , Pakar Kanser dari Jerman yang mengkaji secara terperinci : “
Dibawah mikroskop kami masukkan B17 keatas sel kanser , kami melihat bahawa
sel-sel kanser itu mati dengan cepat sekali”.
Dr Hans Nieper , Pakar Kanser dari Jerman Barat “ Setelah melebihi 20 tahun
bekerja sebagai pakar , saya mendapati vitamin B17 jauh lebih baik mahupun
pencegahan ,. Saya berpendapat bahawa tiada lain melainkan Vitamin B17
yang dapat mengawal semua jenis kanser”.
B 17 NITRILOSIDES TM
Omega-3 Roasted Golden Flax TM
“ Biji yang penuh dengan KEAJAIBAN pada abad ke 21”
JUGA BERTINDAK
• Menyelamat/ membaikpulih fungsi hati
• Membersihkan saluran darah
• Merawat penyakit diabetes
• Menurunkan tekanan darah tinggi
• Memperbaiki fungsi buah pinggang
• Mengurangkan
• kesakitan sendi tulang
• Memudahkan penurunan berat badan
• Baik untuk pembersihan usus
• Mengawal masaalah serawan[ruang putih di dlm mulut
• Pemangkin kepada kesihatan mental
Stokis Negeri :
Lokasi: 201 Block C2 Seksyen 10 Wangsa Maju
Nor Akmaliza 012 9642466 & 016 2965644
SELANGOR
Stokis Daerah Melawati & Seluruh Daerah Selangor
Lokasi: G- 2-13 Pangsapuri
Sri Baiduri Taman Ukay Perdana
Ampang 68000 Ampang Ulu Klang
Selangor. En Tasim 012 6568511
Stokis Daerah Shah Alam ( New )
Lokasi: Shah Alam
MD Faizal Johari 019 2309848
Stokis Daerah Klang ( New )
Lokasi: No 2,
Kg Budiman,Meru 41050 Klang Selangor:
Saifudin Saifullizan Hp 019 3220121
Tapai ubi untuk mencegah dan Merawat kanser?
JANGAN terkejut sekiranya satu hari nanti anda perlu menjadikan tapai ubi sebahagian
dari menu harian semata-mata untuk menjaga kesihatan meskipun ia bukanlah
makanan yang sesuai diambil setiap hari.
Lebih menarik kerana tapai ubi mudah dihasilkan dengan kaedah yang murah
berbanding makanan kesihatan lain sama ada dalam bentuk pil atau cecair yang
mahal dan tidak dapat dipastikan keberkesanannya ke atas tubuh anda.
Apa yang berlaku, proses penapaian ubi menghasilkan sejenis bahan dikenali sebagai
bakteriosin.
Bakteriosin ini dihasilkan oleh sejenis bakteria asid laktik yang dipencil atau diasingkan
dari tapai ubi (Manihot esculanta) dan didapati berkemampuan mencegah kanser.
Di Universiti Putra Malaysia (UPM), sekumpulan penyelidik sedang berusaha untuk
mencari kemungkinan bahawa tapai ubi boleh dimakan sebagai makanan tambahan
atau makanan berfungsi selepas mendapati kemampuannya mencegah penyakit
kanser.
Kumpulan tersebut terdiri daripada Dr. Latifah Saiful Yazan sebagai ketua penyelidik,
yang merupakan seorang pensyarah di Jabatan Sains Perubatan, Fakulti Perubatan dan
Sains Kesihatan.
Chwen dari Fakulti Pertanian.
Menurut Latifah, kajian beliau sebelum ini lebih menjurus kepada aktiviti sitotoksik sesuatu
agen atau sebatian, atau secara ringkasnya ke arah pencarian sesuatu agen atau
sebatian yang berkemampuan untuk membunuh sel-sel kanser pada peringkat in vitro
(ujian dalam makmal).
Kaedah ini lebih murah, memerlukan sampel yang sedikit, mudah dan cepat jika
dibandingkan dengan kaedah yang menggunakan haiwan.
Oleh kerana kebanyakan ubat anti kanser membunuh sel dengan berkesan, bahan-
bahan ini juga dikenali sebagai agen sitotoksik dan inilah asas kepada penyaringan
tersebut.
Pada masa yang sama, Prof. Madya Dr. Foo Hooi Ling telah berjaya mengasingkan
bakteriosin yang dikenali sebagai bakteriosin UL4 yang dihasilkan oleh Lactobacillus
plantarum UL4 (sejenis bakteria asid laktik).
Selain itu, ia juga boleh bertahan pada suhu setinggi 1210C selama 15 minit dan suhu
serendah 150C selama 60 hari dan dalam julat pH yang besar, iaitu di antara pH 2-5 (pH
berasid) dan pH 7-8 (pH beralkali).
Berdasarkan ciri-ciri hebat itu, bakteriosin tersebut dilihat berpotensi besar untuk menjadi
bahan pengawet semula jadi dan mesra pengguna di dalam pelbagai industri
makanan seperti makanan yang dibekukan dan hasilan makanan berasid dan beralkali.
Disebabkan ciri-ciri tersebut jugalah, kami bercadang untuk menguji aktiviti sitotoksik
bakteriosin tersebut terhadap beberapa jujukan sel kanser yang kami ada,'' katanya
kepada Utusan
Secara amnya, di dalam kaedah untuk menguji aktiviti sitotoksik ini, sel-sel kanser yang
dibiakkan di dalam telaga yang terdapat pada plat 96-telaga atau plat mikrotiter
dirawat dengan bakteriosin pada kepekatan yang berbeza-beza dan dibiarkan selama
72 jam di dalam kebuk karbon dioksida. Prinsipnya agen atau bahan yang sitotoksik
akan merencat pembahagian sel dalam kultur.
Oleh itu, pada kepekatan yang berkesan bagi agen atau bahan tersebut, sel-sel tidak
akan tumbuh membahagi dan memenuhi ruang telaga tersebut.
Kesan perencatan tersebut boleh dianalisis melalui beberapa teknik dan yang paling
mudah adalah melalui asai kolorimetri dan bukan radioaktif menggunakan garam
tetrazolium MTT.
Latifah mendapati bahawa bakteriosin telah menunjukkan keputusan yang positif dalam
menghalang pertumbuhan sel-sel kanser berkenaan.
Bagaimanapun, beliau tidak melihat bakteriosin berpotensi untuk dibangunkan sebagai
agen untuk mengubati kanser kerana nilai IC50 (kepekatan yang berkemampuan untuk
mengurangkan bilangan sel sebanyak 50 peratus berbanding kawalan) adalah agak
tinggi.
Dengan kata lain, sekiranya sesuatu bahan atau sebatian yang digunakan untuk
membunuh sesuatu sel perlu pada tahap kepekatan sehingga separuh daripada bahan
dalam uji kaji kawalan dalam makmal, ia dianggap tidak sesuai dijadikan ubat.
Oleh kerana itu, kami
berbeza.
Walaupun tidak mampu mengubati kanser, siapa tahu ia mampu untuk mencegah dari
mendapat kanser.
Latifah berkata, geran yang diperoleh dari MAKNA tersebut akan digunakan untuk
menguji secara teliti kesan bakteriosin ke atas tikus makmal yang diaruhkan untuk
mendapat kanser kulit.
Dalam pada itu, bilangan dan saiz tumor yang terbentuk akan diperhatikan.
Insya-Allah, sekiranya penyelidikan yang dijangka memakan masa dua tahun ini
menunjukkan hasil yang memberangsangkan, kami berhasrat untuk membangunkan
bakteriosin sebagai makanan berfungsi,'' katanya.
Pantang larang orang Kanser
Produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega dan lain-lain
Seafood : seperti Gamat, Ketam, Sotong dan Udang (makan ini dapat menyubur
kanser terutama gamat )
Minuman : Kopi, teh, minuman bercoklat ( Ini akan membuat sel kanser lebih cepat
merebak)
Makanan seperti Daging merah wajib di elakan terutama Daging Lembu, Kambing,
Unta , Rusa dan Khinzir.
Sayur dan Buah-buahan “bergetah dan berangin” seperti Nangka, Cempedak, Sukun
dan kundur ( Menyebabkan Kesakitan dan berdenyut ).
Jangan memakan sebarang jenis Ikan yang mempunyai sisik yang banyak, seperti Ikan
haruan, Ikan Merah, Ikan Gelama, dan sebarang jenis ikan yang bersisik.
Contoh Ikan yang tidak bersisik yang boleh di makan, seperti Ikan tongkol, Ikan Yu, Ikan
Salomon, Ikan kembung, Ikan Keli, Ikan patin dan Lain-lain ( Ikan yang tidak mempunyai
sisik dan berada di laut yang dalam di percayai mempunyai kandungan Omega 3 yang
sangat tinggi, Omega merupakan makanan anti kanser)
Makanan segera dan sebarang produk dalam tin : Seperti Ikan sardin, buah laici dan
jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang mangandungi bahan
pengawit.
Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak digalakan untuk
dimakan
Begitu juga makanan yang di panggang dan di bakar seperti sate, ikan bakar, daging
bakar, ikan panggang dan lain-lain harus di elakan keranan makanan tersebut
mengandungi kandungan karbon yang tinggi.
NOTE:
1.ORANG YANG MEMPUNYAI PENYAKIT RESDUNG _ BOLEH BERKEMBANG MENJADI
KANSER.
2.ORANG YANG BERPENYAKIT KENCING MANIS MEMPUNYAI 3KALI GANDA LEBIH TINGGI
BERISIKO KANSER.
3.BUASIR_ BOLEH BERKEMBANG MENJADI KANSER JIKA TIDAK DI KAWAL
Jadikan Apricot 7 biji setiap pengambilan dua kali sehari sebagai
Anda dapat kekalkan Kitaran B17 dalam hidup anda. Anda tidak akan rugi apa-apa
pun.
SETIAP PEMBELIAN B17 APRICOT SEED 5 PAK KEATAS AKAN MENERIMA VCD INFOMASI
TENTANG PENYAKIT KANSER.
Dalam Vcd tersebut akan di ceritakan tentang :
1.Asal Penyakit Kanser.
2.Kenapa kita kena penyakit Kanser.
3.Bagaimana mencegah penyakit kanser sehingga 100%.
4.Apakah makanan yang dapat menyumbang kepada penyakit Kanser.
5.Kenapa penduduk di beberapa tempat di dunia tidak di jumpai penyakit kanser.
6.Bagaimana stress boleh menyebabkan kanser.
7.Bagaimana kanser boleh membunuh anda.
8.Berbagai lagi panduan makanan yang dapat membantu anda jika terkena kanser.
RIBUAN PESAKIT KANSER SEMOGA VCD INI DAPAT MEMBERI ANDA PANDUAN CARA
Kernels aprikot merupakan kumpulan Nut dan seed ( kekacang dan bijirin ). Tidak ada
bezanya dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya
adalah kandungan hasiat didalamnya yang sangat luar biasa, terutama Bitter Apricot.
Dalam bahasa nutrient, Biji Apricot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang juga
dikenali sebagai vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel- sel kanser dalam
badan kita, Hasilnya dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit ganas ini
(kanser). Merupakan pembunuh senyap.
Amigdalin (Vitamin B17) dapat diperolehi didalam beratus-ratus jenis tumbuhan . Dalam
diet pemakanan kita harus ada B17. Jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh
di hidapi penyakit kanser. Selain dari B17 Apricot Kernels juga boleh di perolehi dari
badam pahit (amigdalin mempunyai rasa pahit - badam manis tidak mengandungi B17
benih yang lain.
Terdapat banyak cara yang anda boleh gunakan untuk melawan kanser. Salah satu
ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat
melindungi anda dari kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplement with
antioxidants yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda. Bagaimanapun,
B17 menggunakan cara yang sangat unik. Yaitu secara langsung menyerang sel kanser
( directly attacks cancer cells). Maka hasilnya jauh lebih baik dari cara yang telah saya
sebut di atas.
Kajian tentang Amigdalin yang pertama telah di keluarkan dikeluarkan seratus tahun
dahulu. Telah disenaraikan dalam kamus-kamus farmakologi sejak dahulu lagi
merupakan bahan yang tidak mengandungi toksik. Walau bagaimanapun dalam
sebatian B17 terdapat satu unsur kimia yang dinamakan “cyanide”.ia adalah lengai
secara kimia dan tidak berbahaya untuk normal tisu hidup.
Pekara yang sama juga dapat kita lihat dalam garam biasa. Garam sebenarnya
terdapat dua unsur kimia didalamnya tetapi tidak bertindak balas dalam badan
manusia, bahkan sangat diperlukan dalam badan manusia. Dua unsur kimia yang ada
dalam garam adalah natrium dan klorida, maka sebab itu garam dalam istilah kimia
disebut Natrium Klorida. Sebenarnya dalam garam ada satu sebatian kimia yang
berbahaya “klorin”. Sudah tentu jika anda makan juga banyak garam pada satu masa
anda akan sakit.
Kita sedia maklum bahawa badan kita sentiasa mencipta sel kanser setiap masa.
Biasanya sistem imun dapat membunuh sel kanser tersebut. Bagaimanapun pada saat
anda berada dalam keadaan “stress” atau tubuh badan anda berada dalam kondisi
yang sangat lemah dan sering terdedah dalam persekitaran karsinogen. Keadaan ini
akan membuat sel kanser menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk
dimusnahkan oleh sistem imun.
B17 dari Apricot seed akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel
kanser secara langsung. Untuk pengetahuan anda pada Sel-sel kanser terdapat satu
enzim yang dapat membuka “ikatan kimia” yang terpadu dalam B17 Apricot Seed yaitu
cyanide. Maka cyanide akan di bebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam
B17. Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel kanser. Secara
lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim ini. Maka sebab itulah B17 tidak akan
bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal
dalam badan manusia termasuklah sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir.
Enzim yang terdapat dalam sel kenser dapat membuka kunci amigdalin maka terhasilah
cyanide. Jika terdapat lebihan cyanide yang terhasil dari tindak balas metabolik badan
yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah anda. Maka secara
semulajadi akan dineutralkan oleh hati.
Hati (liver) berkerja dengan lebih kuat jika terdapat ada unsur toksin dalam badan anda.
Sehingga anda dapat melihat kesan kerosakan hati akibat pembersihan toksin dalam
badan. Tapi bukan kerosakan dari kanser. Maka jika tubuh kita terlalu banyak toksin dan
tidak di keluarkan dari badan, besar kemungkinan kita bakal mengidap kanser hati pula.
Penyelidik-penyelidik di Imperial College London telah membuat ujikaji menggunakan
cyanide untuk menghapuskan sel-sel kanser, hasil kajian, mereka mendapati cyanide
atau apa-apa toksin yang berada di dalam darah dengan cepatnya dineutralkan oleh
Amigdalin kadangkala dirujuk sebagai Vitamin B17 dan ditemui dalam nitriloside kaya
dengan buah buahan dan tumbuh-tumbuhan. digunakan sebagai terapi utama,
kecuali kepada mereka yang menjaga pemakanan yang baik, menjaga Ph tubuh
dengan baik, tiada pencemaran toksin dalam badan. Telah digunakan untuk merawat
penghidap-penghidap kanser dalam beberapa klinik di seluruh dunia.
For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile
(concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat ten to
twelve apricot kernels a day for life, then barring
Pada permulaan ia abad ke-21 adalah dijangkakan bahawa satu dari lapan orang di
barah prostat. Jika termasuk kanser yang berlainan jenis, dijangkakan tiada keluarga
yang bebas dari penyakit kanser.
Oleh itu cadangan memakan 10 - 12 Apricot kernels setiap hari insyaallah seumur hidup
anda terpelihara dari terkena penyakit kanser. Ini merupakan berita baik bagi mereka
yang tercari-cari alternatif penjagaan diri.
Nota: Apricot kernels harus dikunyah atau dihancurkan dan ditabur dalam makanan
harian atau diblender bersama buah-buahan. Diamalkan sebanyak 5 hingga 6 kali
sehari.
Infomasi tentang : Apricot Seed (bebas toksin ) yang kami jual
Berat : 720 gm.
Quantiti : 3290 Biji ( Lebih Kurang )
1 Kali makan 15-20 Biji. Diambil 6 kali sehari Bagi Penyakit Kanser. Sebagai langkah
pencegahan: 15-20 Biji 2 kali sehari. Pagi sebelum sarapan & Malam Sebelum tidur .
Insyaallah anda tidak di hidapi Kanser SEUMUR HIDUP ANDA (Dengan Izin Allah).
Makan 1 Bulan Perlukan 2 paket
Harga: Rm 120.00 1 paket
Infomasi ini saya petik dari : World Without Cancer by G. Edward Griffin (American
and nutrition therapy read Alive and Well (American Media, California, 1994) by Philip E
Binzel, Jr., M.D. and see ‘Vitamin B17 therapy - does it work?’ See also ‘Cancer
Prevention - A Change In Our Diet’.
Antara klinik dan hospital yang
The Fountain of Life Clinic ,
Medicine , Kanada ,
Hong Kong , United Cancer Research Institute ,
Hope of Hospital ,
Font ,
Therapeutic Cancer, Afrika Selatan .
petikan dari http://www.anticancerinfo.co.uk/why.htm
B17
Apricot kernels are, like most nuts and seeds, very nutritious. Among the nutrients they
contain is one called amygdalin, which is also known as vitamin B17. This attacks cancer
cells, and thus can help prevent cancer from breaking out in our bodies.
Amygdalin (vitamin B17) is contained in many hundreds of foods, but ones that are
particularly rich in amygdalin have disappeared to a large extent from our Western diet.
Peoples throughout the world who still eat a traditional diet, have been found to be
largely free from cancer. These diets are rich in foods containing amygdalin.
Apart from apricot kernels, examples of other amygdalin rich foods are bitter almonds
(amygdalin tastes bitter - sweet almonds do not contain it), apple pips, grape seeds,
millet, broad beans, and many other seeds and beans and grains - but not ones that
have been highly hybridised (African orange pips contain some amygdalin, but
American ones don’t, wheat is low in amygdalin).
There are many ways you can fight cancer. One is to build up the immune system so that
it is very strong. Another is to supplement with antioxidants which fight carcinogens in the
body. However, amygdalin seems to be unique in the way that it directly attacks cancer
cells.
Amygdalin was first extracted and named over one hundred years ago and has been
listed in pharmacological dictionaries since that time as being non-toxic. However it does
have a poison locked away in it - one of its constituents is cyanide. But, locked into the
compound amygdalin, it is chemically inert and harmless to normal living tissue. In the
same way common salt (sodium chloride) is safe to eat, and in fact is necessary to the
body. But this also has locked away in it a poison - chlorine. Of course if you ate too
much salt at one time you would be ill. This is true of any substance, and would equally
apply to apricot kernels. However, amygdalin is less toxic than salt, and less toxic than
sugar.
We are told that our bodies are creating cancer cells all the time. Normally the immune
system can deal with them. However at times of stress or in a particularly weak part of
the body, or under extreme or regular exposure to carcinogens, then the multiplication
of cancer cells may become too great for the immune system to handle. Amygdalin
comes alongside the immune system and attacks the cancer cells directly. The cancer
cells have within them an enzyme which unlocks the poison in the amygdalin, and in this
way the cancer cells are destroyed. Normal, healthy cells do not have this enzyme. In
fact they have a different enzyme which unlocks the amygdalin in a different way and
releases nutrients and also a neutralising agent which would neutralise any of the poison
it came into contact with. Researchers at Imperial College London have been
experimenting using cyanide to kill cancer cells, and state that any poison that escaped
into the bloodstream would be quickly neutralised by the liver. See ‘Researchers use
cyanide’ in 'Cancer Prevention - a change in our diet'.
Amygdalin is sometimes referred to as Vitamin B17 and is found in nitriloside rich fruits and
plants. In its extracted, pure, concentrated form it is known as laetrile. Laetrile is used as
the main therapy, but supported by other non-toxic therapies and good nutrition, in
treating cancer sufferers in some clinics.
For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile
(concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat seven
to ten apricot kernels a day for life, then barring
At the beginning of the 21
added in, then no family is likely to be free. Therefore the suggestion that eating 7 - 10
kernels (7gms) per day for life is likely to prevent cancer - is very good news indeed. NB
[1] The kernels should be chewed, or ground and sprinkled on food or in fruit juice, and
only five or six (1½ teaspoons ground kernels) taken at one time/in one hour. [2] Please
also note apricot kernels may lower blood pressure. [3] Please also see the page
'Summary of suggestions for eating apricot kernels'
Most of this information comes from
World Without Cancer
by G. Edward Griffin
(American Media, California, 1974 and 1997). For testimonies of cancer sufferers treated
with laetrile and nutrition therapy read
Alive and Well
(American Media, California, 1994)
by Philip E Binzel, Jr., M.D. and see this website ‘Does vitamin B17 work?’.
Kernels aprikot merupakan kumpulan nut dan seed ( kekacang dan bijirin ). Tidak ada
bezanya dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya
adalah kandungan hasiat didalamnya yang sangat luar biasa, terutama Apricot
Organik . Dalam bahasa nutrient, Biji Apricot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang
juga dikenali sebagai vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel- sel kanser
dalam badan kita, Hasilnya dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit ganas
ini (kanser). Merupakan pembunuh senyap.
Amigdalin (Vitamin B17) dapat di perolehi didalam beratus-ratus jenis tumbuhan . Dalam
diet pemakanan kita harus ada B17. jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh
di hidapi penyakit kanser. Selain dari Apricot Kernels B17 juga boleh di perolehi dari
badam pahit (amigdalin ( mempunyai rasa pahit - badam manis tidak mengandungi
B17 ), epal pips, benih-benih anggur, sekuang, buah beri, ubi kayu, biji buah oren dan biji
benih yang lain.
Terdapat banyak cara yang anda boleh gunakan untuk melawan kanser. Salah satu
ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat
melindungi anda dari kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplement with
antioxidants yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda. Bagaimanapun,
B17 menggunakan cara yang sangat unik. Yaitu secara langsung menyerang sel kanser
( directly attacks cancer cells). Maka hasilnya jauh lebih baik dari cara yang telah saya
sebut di atas.
Kajian tentang Amigdalin yang pertama telah di keluarkan dikeluarkan seratus tahun
dahulu. Telah disenaraikan dalam kamus-kamus farmakologi sejak dahulu lagi
merupakan bahan yang tidak mengandungi toksik. Walau bagaimanapun dalam
sebatian B17 terdapat satu unsur kimia yang dinamakan “cyanide“.ia adalah lengai
secara kimia dan tidak berbahaya untuk normal tisu hidup.
Pekara yang sama juga dapat kita lihat dalam garam biasa. Garam sebenarnya
terdapat dua unsur kimia didalamnya tetapi tidak bertindak balas dalam badan
manusia, bahkan sangat diperlukan dalam badan manusia. Dua unsur kimia yang ada
dalam garam adalah natrium dan klorida, maka sebab itu garam dalam istilah kimia
disebut Natrium Klorida. Sebenarnya dalam garam ada satu sebatian kimia yang
berbahaya “klorin”. Sudah tentu jika anda makan juga banyak garam pada satu masa
anda akan sakit.
Kita sedia maklum bahawa badan kita sentiasa mencipta sel kanser setiap masa.
Biasanya sistem imun dapat membunuh sel kanser tersebut. Bagaimanapun pada saat
anda berada dalam keadaan “stress” atau tubuh badan anda berada dalam kondisi
yang sangat lemah dan sering terdedah dalam persekitaran karsinogen. Keadaan ini
akan membuat sel kanser menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk
dimusnahkan oleh sistem imun.
B17 dari Apricot seed akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel
kanser secara langsung. Untuk pengetahuan anda pada Sel-sel kanser terdapat satu
enzim yang dapat membuka “ikatan kimia” yang terpadu dalam B17 Apricot Seed yaitu
cyanide. Maka cyanide akan di bebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam
B17. Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel kanser. Secara
lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim ini. Maka sebab itulah B17 tidak akan
bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal
dalam badan manusia termasuklah sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir.
Enzim yang terdapat dalam sel kenser dapat membuka kunci amigdalin maka terhasilah
cyanide. Jika terdapat lebihan cyanide yang terhasil dari tindak balas metabolik badan
yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah anda. Maka secara
semulajadi akan dineutralkan oleh hati.
Hati (liver) berkerja dengan lebih kuat jika terdapat ada unsur toksin dalam badan anda.
Sehingga anda dapat melihat kesan kerosakan hati akibat pembersihan toksin dalam
badan. Tapi bukan kerosakan dari kanser. Maka jika tubuh kita terlalu banyak toksin dan
tidak di keluarkan dari badan, besar kemungkinan kita bakal mengidap kanser hati pula.
Penyelidik-penyelid ik di Imperial College London telah membuat ujikaji menggunakan
cyanide untuk menghapuskan sel-sel kanser, hasil kajian, mereka mendapati cyanide
atau apa-apa toksin yang berada di dalam darah dengan cepatnya dineutralkan oleh
hati.
Amigdalin kadangkala dirujuk sebagai Vitamin B17 dan ditemui dalam nitriloside kaya
dengan buah buahan dan tumbuh-tumbuhan. digunakan sebagai terapi utama,
kecuali kepada mereka yang menjaga pemakanan yang baik, menjaga Ph tubuh
dengan baik, tiada pencemaran toksin dalam badan. Telah digunakan untuk merawat
penghidap-penghidap kanser dalam beberapa klinik di seluruh dunia.
For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile
(concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat ten to
twelve apricot kernels a day for life, then barring
Pada permulaan ia abad ke-21 adalah dijangkakan bahawa satu dari lapan orang di
barah prostat. Jika termasuk kanser yang berlainan jenis, dijangkakan tiada keluarga
yang bebas dari penyakit kanser.
Oleh itu cadangan memakan 10 - 12 Apricot kernels setiap hari insyaallah seumur hidup
anda terpelihara dari terkena penyakit kanser. Ini merupakan berita baik bagi mereka
yang tercari-cari alternatif penjagaan diri. Nota: Apricot kernels harus dikunyah atau
dihancurkan dan ditabur dalam makanan harian atau diblender bersama buah-
buahan. Diamalkan sebanyak 5 hingga 6 kali sehari.
Infomasi tentang : Apricot Seed ( Organik bebas toksin ) yang kami jual
1 Kali makan 15-20 Biji. Diambil 6 kali sehari Bagi Penyakit Kanser. Sebagai langkah
pencegahan: 15-20 Biji 2 kali sehari. Pagi sebelum sarapan & Malam Sebelum tidur .
Insyaallah anda tidak di hidapi Kanser SEUMUR HIDUP ANDA (Dengan Izin Allah).
Makan 1 Bulan Perlukan 2 paket
Infomasi ini saya petik dari : World Without Cancer by G. Edward Griffin (American
and nutrition therapy read Alive and Well (American Media, California, 1994) by Philip E
Binzel, Jr., M.D. and see ‘Vitamin B17 therapy - does it work?’ See also ‘Cancer
Prevention - A Change In Our Diet’.....
hai...
ReplyDeletesaya amat tertarik dgn product ini..
boleh emailkan pada saya mengenai detail tentang product (AMIGDALINA B17).
emai saya (a_raziz@yahoo.com)