Wednesday, April 15, 2009


ANDA TERCARI PENAWAR BARAH!!!?

NOTE:

Assalamualaium..

terima kasih atas emel sdra.
sebenarnya, utk pengetahuan sdra, saya dan Prof telah menghentikan penjualan B17 di sebabkan kenaikan harga ang melampau iaitu RM800 sejak pertengahan 2008 di samping maklumbalas yag agak menghampakan dari pelanggan . terbukti B17 kurang sesuai utk pengguna Asia kerana ianya mengakibatkan alahan yang kronik sebaik sahaja diamalkan. ada yang mengalami gatal2 setelah pengambilan yang pertama.
alhamdulillah, stelah itu, kami diketemukan dengan seorang Prof yang berjaya mengkaji sejenis herba yang mampu menyembuhkan kanser,fibroid,hepatitis B dan menyahtoksin dari badan. juga boleh diamalkan oleh mereka yan


masaalah kanser dan fibroid semakin mengancam kehidupan masyarakat zaman ini.

JANGAN MUDAH AMBIL KEPUTUSAN UTK MENJALANI PEMBEDAHAN..!!

INSYAALLAH..KAPSUL SUPER TYPHONIUM MAMPU MENGECUTKAN KEMBALI KETUMBUHAN / KANSER ANDA. 100% herba dan boleh dimakan bersama ubat2an dan kimo.

DENGAN HARGA RM60 SEBOTOL [60 KAPSUL]

RM150 UTK 3 BOTOL[UTK TEMPOH TERHAD!!]

+ KOS POS RM5

KALIAN AKAN SEMBUH TANPA SEBARANG PEMBEDAHAN..TERBUKTI SEJAK 2008, HERBA INI MAMPU MENYEMBUHKAN +800 PESAKIT KANSER TAHAP 3 KE BAWAH DAN TERMASUK JUGA PENYAKIT HEPATITIS B DAN FIBROID DENGAN CARA MURAH, SELAMAT DAN BERKESAN!!BIASANYA SEMBUH SETELAH PENGAMBILAN 3 BOTOL[PENGAMBILAN UNTUK SEBULAN]

Di antara penyakit kanser yang boleh diubati ialah:

ü Kanser payudara

ü Kanser usus

ü Kanser rectum [buasir]

ü Kanser hati

ü Kanser prostate

ü Luekimia

ü Kanser servik

ü Kanser saraf

Dll jenis kanser termasuk fibroid dan hepatitis

Super Typhonium mengandungi bahan yang membantu menyahkan toksid dalam sistem peredaran darah. Herba ini mengandungi 2.ribosome inacting protein(RIP), zat anti oksida dan zat anti kurkumin. RIP berfungsi melemahkan perkembangan sel kanser, mematikan sel kanser tanpa menggangu sistem sekitarnya dan menghalang pertumbuhan sel kanser. Zat anti oksida berfungsi mencegah berlakunya kerosakan gen. Sementara zat anti kurkumin berfungsi sebagai anti inflamasi/ anti peradangan. Kombinasi kandungan ini mengaktifkan dengan menghasilkan mediator yang meransang untuk menguatkan sel dari sistem pertahanan tubuh untuk bersama-sama melawan sel kanser.

Pesakit kanser / fibroid kini boleh menarik nafas lega berikutan penemuan satu kaedah baru merawat kanser melalui kajian dijalankan pensyarah Pusat Pengajian Sains Kajihayat, Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Christopher Teo Khen ke atas herba Typhonium. Teo berkata, pesakit menunjukkan kesan positif selepas memakan tumbuhan berkenaan, bahkan pesakit akan berasa lebih baik, tidak letih dan mempunyai selera makan. "Tumbuhan itu sesuai untuk merawat kebanyakkan penyakit kanser/ fibroid. Kaedah menggunakan herba ini adalah murah dan tidak mempunyai kesan sampingan.

UTK PESANAN, SILA HUBUNGI:

PUAN RAIHAN

raihanberkat@yahoo.com

HP: 0139366353 [sms xakan dilayan!!]



Presiden yang memasarkan produk ini ke Malaysia iaitu TUAN SYED PUTERAPenawar ini sebenarnya memasuki Malaysia di hari pemergian Datin Seri Endon

ke rahmatullah. Sepatutnya beliau yang mengamalkannya tapi Allah lebih

menyayangi beliau..sekarang, Datin Rahmah iaitu adik kepada Allahyarham Datin

Seri Endon , yang juga mengidap breast cancer sedang mengamalkannya dan

alhamdulillah..perkembangan nya semakin positif!!

SEDIKIT INFO TTG PENAWAR BARAH

Sekarang ni, utk setiap 4 orang, mesti ada sorang yang kena barah. Setiap orang

yang dilahirkan ke dunia ni , ada sel barah..bila tak jaga makan, akan aktiflah sel

tu..penyakit barah timbul disebabkan masaalah metabolisma badan yang tak

seimbang… terdapat 52 jenis barah dan sesiapa yang menjalani rawatan

kimoteapi, biasanya akan meninggal setelah 1 1/2 tahun + kemudian . penawar

ini mampu membunuh semua sel kancer TETAPI menyegarkan semua sel baik .

sedangkan rawatan kimo adalah berupa racun yang membunuh segala sel

tidak kira sel kanser atau tidak..peluang utk anda menerima kesan adalah

0.00001%

Info terkini:

6 juta orang di seluruh dunia sudah meninggal akibat kanser

40 ribu + sedang menderita sekarang

20 ribu kes baru pada setiap tahun

123 org mati setiap hari

1 sel barah yabng aktif di dalam badan, akan mengundang 427 jenis penyakit!!

Pantang utk seseorang pesakit kanser mengambil glukos kerana ia bertindak

mengaktifkan sel kanser.

Jauhkan dari mengambil protin haiwan

Disarankan mengambil quaker oats,vit c, banyakkan makan ayur dan buah.

Digalakkan mengambil air mineral berpH tinggi

Dengan mengamalkan pengambilan p.barah ni juga, ianya akan menyingkirkan

masaalah gout, masaalah hati, diabetes dsbnya dulu, barulah singkirkan

masaalah barah…dan ianya mempunyai kuasa 340x utk buang cholesterol!! Elok

juga digunakan utk mengawal berat badan..

KANSER – HARAPAN TERAKHIR

PESANAN DARI PROF DR HJ SHAHRIN ABDUL RAHMAN


Assalaamu'alaikum dan Salam Sejahtera rakan2 internet sekelian, Tahukah anda sekelian bahawa seramai 50 ribu rakyat Malaysia telah mengidap kanser (berbagai jenis kanser).Seramai 123 orang meninggal dunia setiap hari.. Berita terkini menyatakan, pada setiap tahun, akan muncul kira- kira 20 ribu pesakit barah yang baru..!! Suatu jumlah yang begitu menakutkan!!!


TAHUKAH ANDA...DENGAN ADANYA SATU SEL KANSER YANG AKTIF DI DALAM BADAN KITA , IANYA AKAN MENGUNDANG 427 JENIS PENYAKIT!!!


Mungkin anda @ saudara mara anda @ teman2 anda telah @ sedang mengidap kanser. Mengikut pakar medikal mengatakan bahawa tidak ada kesembuhan untuk kanser melainkan melalui radiotherapy dan chemotherapy.

Itu pun bukan satu janji yang boleh menyembuhkan tetapi cuma untuk bertahan

sahaja. Ramai pesakit2 kanser yang meninggal dunia tanpa menerima penawar

yang sebenarnya. Jadi jika anda pengidap kanser @ saudara mara @ rakan2 anda yang berjuang untuk hidup dgn kanser maka di sini saya perturunkan satu penawar untuk

kanser. Dalam masa 8 jam, sel kanser akan dimusnahkan. Saya tidak mengatakan bahawa kanser itu sembuh tetapi sel kanser akan mati dalam tempoh tersebut. Bila sel kanser mati maka ternyata tiada lagi sel kanser yang boleh merebak. Bila tiada sel kanser yang akan merebak maka tiada lagi kanser di dalam tubuh anda.


Takutilah wahai rakan2 sekelian akan kanser. Saya pernah membuat rawatan

spiritual di wad yang semuanya pesakitnya adalah pengidap kanser. Boleh

dikatakan setiap minggu ada yang meninggal dunia. Pernah seorang gadis

memegang tangan saya meminta saya doakan agar dia tidak mati. Sewaktu itu

darah mengalir seperti air paip keluar melalui gusi, dan bibir mulutnya. Sebak hati

saya. Pada waktu itu saya belum terjumpa dengan penawarnya. Seandainya

penawar yg akan saya beritahu sebentar itu ada, mungkin dia masih hidup

sampai sekarang.

SEBARKANLAH……MUNGKIN TINDAKAN ANDA BAKAL MENYELAMATKAN BEBERAPA NYAWA DARI MENJADI KORBAN KEPADA SEL KANSER YANG GANAS INI..RINGANKANLAH PENDERITAAN MEREKA!!

Jika anda inginkan maklumat lanjut, janganlah segan untuk emailkan kepada

pengedar bawahan saya di kelantan

raihanberkat@yahoo.com

Hp: 013 9366353 09 7462295 [5 ptg – 11 mlm]

HARGA: RM500 [ utk pengambilan selama sebulan ]

Yang benar

Prof.Dr.Hj.Shahrin Abd.Rahman PhD (AM)

VITAMIN B – 17

SUMBER SEMULA JADI YANG TERBUKTI UNTUK RAWATAN KANSER .

[500 RIBU TESTIMONI TELAH PUN DIKELUARKAN]


BUKTI NYATA

Dr Ernesto Contreras , Oasis of hope Hospital , ; Beliau telah berjaya merawat

100,000 lebih pesakit kanser menggunakan Vitamin B-17 .

Apakah Pandangan Pakar dan Saintis mengenai Vitamin B 17 ?

Menurut Dr Philip E . Binzel , Pakar Kanser , Ohio , Usa : “ B 17 bahan alam

semulajadi yang terdapat di dalam pemakanan nitrilosides ini boleh

memusnahkan sel-sel kanser serta menyuburkan sel-sel bukan kanser” .


Dr . Micheal Tait , Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia : “ Kanser adalah

penyakit metabolic ….. terdapat bukti kukuh bahawa pengurangan vitamin B-17

daripada makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat

kanser” .


Dr Dean Burk , Pakar Kanser dari Jerman yang mengkaji secara terperinci : “

Dibawah mikroskop kami masukkan B17 keatas sel kanser , kami melihat bahawa

sel-sel kanser itu mati dengan cepat sekali”.


Dr Hans Nieper , Pakar Kanser dari Jerman Barat “ Setelah melebihi 20 tahun

bekerja sebagai pakar , saya mendapati vitamin B17 jauh lebih baik mahupun

pencegahan ,. Saya berpendapat bahawa tiada lain melainkan Vitamin B17

yang dapat mengawal semua jenis kanser”.


B 17 NITRILOSIDES TM

Omega-3 Roasted Golden Flax TM

[1 SET LENGKAP UNTUK PENGAMBILAN SEBULAN ]

“ Biji yang penuh dengan KEAJAIBAN pada abad ke 21”

JUGA BERTINDAK

Menyelamat/ membaikpulih fungsi hati

Membersihkan saluran darah

Merawat penyakit diabetes

Menurunkan tekanan darah tinggi

Memperbaiki fungsi buah pinggang

Mengurangkan

kesakitan sendi tulang

Memudahkan penurunan berat badan

Baik untuk pembersihan usus

Mengawal masaalah serawan[ruang putih di dlm mulut

Pemangkin kepada kesihatan mental

KUALA LUMPUR

Stokis Negeri : Kuala Lumpur

Lokasi: 201 Block C2 Seksyen 10 Wangsa Maju

Kuala Lumpur 53300 Kual a Lumpur

Nor Akmaliza 012 9642466 & 016 2965644

SELANGOR

Stokis Daerah Melawati & Seluruh Daerah Selangor

Lokasi: G- 2-13 Pangsapuri

Sri Baiduri Taman Ukay Perdana

Ampang 68000 Ampang Ulu Klang

Selangor. En Tasim 012 6568511

Stokis Daerah Shah Alam ( New )

Lokasi: Shah Alam

MD Faizal Johari 019 2309848

Stokis Daerah Klang ( New )

Lokasi: No 2, Lot 4012 , Jln Hamzah

Kg Budiman,Meru 41050 Klang Selangor:

Saifudin Saifullizan Hp 019 3220121

Tapai ubi untuk mencegah dan Merawat kanser?

JANGAN terkejut sekiranya satu hari nanti anda perlu menjadikan tapai ubi sebahagian

dari menu harian semata-mata untuk menjaga kesihatan meskipun ia bukanlah

makanan yang sesuai diambil setiap hari.

Lebih menarik kerana tapai ubi mudah dihasilkan dengan kaedah yang murah

berbanding makanan kesihatan lain sama ada dalam bentuk pil atau cecair yang

mahal dan tidak dapat dipastikan keberkesanannya ke atas tubuh anda.

Apa yang berlaku, proses penapaian ubi menghasilkan sejenis bahan dikenali sebagai

bakteriosin.


Bakteriosin ini dihasilkan oleh sejenis bakteria asid laktik yang dipencil atau diasingkan

dari tapai ubi (Manihot esculanta) dan didapati berkemampuan mencegah kanser.

Di Universiti Putra Malaysia (UPM), sekumpulan penyelidik sedang berusaha untuk

mencari kemungkinan bahawa tapai ubi boleh dimakan sebagai makanan tambahan

atau makanan berfungsi selepas mendapati kemampuannya mencegah penyakit

kanser.


Kumpulan tersebut terdiri daripada Dr. Latifah Saiful Yazan sebagai ketua penyelidik,

yang merupakan seorang pensyarah di Jabatan Sains Perubatan, Fakulti Perubatan dan

Sains Kesihatan.Beliau menjalankan penyelidikan tersebut bersama tiga pensyarah lain dengankepakaran yang berbeza-beza iaitu Prof. Madya Dr. Foo Hooi Ling dan Prof. Madya Dr.Raha Abdul Rahim dari Fakulti Bioteknologi dan Sains Biomolekul serta Dr. Loh Teck

Chwen dari Fakulti Pertanian.


Menurut Latifah, kajian beliau sebelum ini lebih menjurus kepada aktiviti sitotoksik sesuatu

agen atau sebatian, atau secara ringkasnya ke arah pencarian sesuatu agen atau

sebatian yang berkemampuan untuk membunuh sel-sel kanser pada peringkat in vitro

(ujian dalam makmal).Proses penyaringan seumpamanya telah dijalankan oleh Institut Kanser Nasional,Amerika Syarikat (AS) semenjak tahun 1960.


Kaedah ini lebih murah, memerlukan sampel yang sedikit, mudah dan cepat jika

dibandingkan dengan kaedah yang menggunakan haiwan.

Oleh kerana kebanyakan ubat anti kanser membunuh sel dengan berkesan, bahan-

bahan ini juga dikenali sebagai agen sitotoksik dan inilah asas kepada penyaringan

tersebut.


Pada masa yang sama, Prof. Madya Dr. Foo Hooi Ling telah berjaya mengasingkan

bakteriosin yang dikenali sebagai bakteriosin UL4 yang dihasilkan oleh Lactobacillus

plantarum UL4 (sejenis bakteria asid laktik).Bakteriosin UL4 ini didapati berkemampuan untuk menyekat atau merencat pertumbuhan beberapa jenis patogen atau mikroorganisma yang boleh menyebabkan penyakit seperti Bacillus aureus, Escherichia coli, Streptococcus pneumoniae,Staphylococcus aureus, Salmonella typhimurium, Enterococcus faecium, Enterococcus feacalis dan Listeria monocytogenes.


Selain itu, ia juga boleh bertahan pada suhu setinggi 1210C selama 15 minit dan suhu

serendah 150C selama 60 hari dan dalam julat pH yang besar, iaitu di antara pH 2-5 (pH

berasid) dan pH 7-8 (pH beralkali).

Berdasarkan ciri-ciri hebat itu, bakteriosin tersebut dilihat berpotensi besar untuk menjadi

bahan pengawet semula jadi dan mesra pengguna di dalam pelbagai industri

makanan seperti makanan yang dibekukan dan hasilan makanan berasid dan beralkali.

Disebabkan ciri-ciri tersebut jugalah, kami bercadang untuk menguji aktiviti sitotoksik

bakteriosin tersebut terhadap beberapa jujukan sel kanser yang kami ada,'' katanya

kepada Utusan Malaysia.

Secara amnya, di dalam kaedah untuk menguji aktiviti sitotoksik ini, sel-sel kanser yang

dibiakkan di dalam telaga yang terdapat pada plat 96-telaga atau plat mikrotiter

dirawat dengan bakteriosin pada kepekatan yang berbeza-beza dan dibiarkan selama

72 jam di dalam kebuk karbon dioksida. Prinsipnya agen atau bahan yang sitotoksik

akan merencat pembahagian sel dalam kultur.


Oleh itu, pada kepekatan yang berkesan bagi agen atau bahan tersebut, sel-sel tidak

akan tumbuh membahagi dan memenuhi ruang telaga tersebut.

Kesan perencatan tersebut boleh dianalisis melalui beberapa teknik dan yang paling

mudah adalah melalui asai kolorimetri dan bukan radioaktif menggunakan garam

tetrazolium MTT.


Latifah mendapati bahawa bakteriosin telah menunjukkan keputusan yang positif dalam

menghalang pertumbuhan sel-sel kanser berkenaan.

Bagaimanapun, beliau tidak melihat bakteriosin berpotensi untuk dibangunkan sebagai

agen untuk mengubati kanser kerana nilai IC50 (kepekatan yang berkemampuan untuk

mengurangkan bilangan sel sebanyak 50 peratus berbanding kawalan) adalah agak

tinggi.

Dengan kata lain, sekiranya sesuatu bahan atau sebatian yang digunakan untuk

membunuh sesuatu sel perlu pada tahap kepekatan sehingga separuh daripada bahan

dalam uji kaji kawalan dalam makmal, ia dianggap tidak sesuai dijadikan ubat.

Oleh kerana itu, kami cuba memandang kemampuan bakteriosin dari sudut yang

berbeza.


Walaupun tidak mampu mengubati kanser, siapa tahu ia mampu untuk mencegah dari

mendapat kanser.

Latifah berkata, geran yang diperoleh dari MAKNA tersebut akan digunakan untuk

menguji secara teliti kesan bakteriosin ke atas tikus makmal yang diaruhkan untuk

mendapat kanser kulit.Tikus-tikus tersebut akan diaruh menggunakan bahan kimia pemula dan penggalak kanser.

Dalam pada itu, bilangan dan saiz tumor yang terbentuk akan diperhatikan.

Insya-Allah, sekiranya penyelidikan yang dijangka memakan masa dua tahun ini

menunjukkan hasil yang memberangsangkan, kami berhasrat untuk membangunkan

bakteriosin sebagai makanan berfungsi,'' katanya.


Pantang larang orang Kanser

Produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega dan lain-lain

Seafood : seperti Gamat, Ketam, Sotong dan Udang (makan ini dapat menyubur kan sel

kanser terutama gamat )

Minuman : Kopi, teh, minuman bercoklat ( Ini akan membuat sel kanser lebih cepat

merebak)


Makanan seperti Daging merah wajib di elakan terutama Daging Lembu, Kambing,

Unta , Rusa dan Khinzir.

Sayur dan Buah-buahan “bergetah dan berangin” seperti Nangka, Cempedak, Sukun

dan kundur ( Menyebabkan Kesakitan dan berdenyut ).


Jangan memakan sebarang jenis Ikan yang mempunyai sisik yang banyak, seperti Ikan

haruan, Ikan Merah, Ikan Gelama, dan sebarang jenis ikan yang bersisik.

Contoh Ikan yang tidak bersisik yang boleh di makan, seperti Ikan tongkol, Ikan Yu, Ikan

Salomon, Ikan kembung, Ikan Keli, Ikan patin dan Lain-lain ( Ikan yang tidak mempunyai

sisik dan berada di laut yang dalam di percayai mempunyai kandungan Omega 3 yang

sangat tinggi, Omega merupakan makanan anti kanser)


Makanan segera dan sebarang produk dalam tin : Seperti Ikan sardin, buah laici dan

jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang mangandungi bahan

pengawit.


Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak digalakan untuk

dimakan


Begitu juga makanan yang di panggang dan di bakar seperti sate, ikan bakar, daging

bakar, ikan panggang dan lain-lain harus di elakan keranan makanan tersebut

mengandungi kandungan karbon yang tinggi.


NOTE:

1.ORANG YANG MEMPUNYAI PENYAKIT RESDUNG _ BOLEH BERKEMBANG MENJADI

KANSER.

2.ORANG YANG BERPENYAKIT KENCING MANIS MEMPUNYAI 3KALI GANDA LEBIH TINGGI

BERISIKO KANSER.

3.BUASIR_ BOLEH BERKEMBANG MENJADI KANSER JIKA TIDAK DI KAWAL


Jadikan Apricot 7 biji setiap pengambilan dua kali sehari sebagai gaya hidup anda.

Anda dapat kekalkan Kitaran B17 dalam hidup anda. Anda tidak akan rugi apa-apa

pun.

SETIAP PEMBELIAN B17 APRICOT SEED 5 PAK KEATAS AKAN MENERIMA VCD INFOMASI

TENTANG PENYAKIT KANSER.

Dalam Vcd tersebut akan di ceritakan tentang :

1.Asal Penyakit Kanser.

2.Kenapa kita kena penyakit Kanser.

3.Bagaimana mencegah penyakit kanser sehingga 100%.

4.Apakah makanan yang dapat menyumbang kepada penyakit Kanser.

5.Kenapa penduduk di beberapa tempat di dunia tidak di jumpai penyakit kanser.

6.Bagaimana stress boleh menyebabkan kanser.

7.Bagaimana kanser boleh membunuh anda.

8.Berbagai lagi panduan makanan yang dapat membantu anda jika terkena kanser.


RIBUAN PESAKIT KANSER SEMOGA VCD INI DAPAT MEMBERI ANDA PANDUAN CARA MERAWAT CANSER DALAM SUDUT ALTERNATIF YANG SANGAT BERBEZA DAN DAPAT MENYELAMATKAN RIBUAN ORANG LAIN.MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MEMBINA MALAYSIA TANPA CANSER INSYAALLAH


Kernels aprikot merupakan kumpulan Nut dan seed ( kekacang dan bijirin ). Tidak ada

bezanya dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya

adalah kandungan hasiat didalamnya yang sangat luar biasa, terutama Bitter Apricot.

Dalam bahasa nutrient, Biji Apricot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang juga

dikenali sebagai vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel- sel kanser dalam

badan kita, Hasilnya dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit ganas ini

(kanser). Merupakan pembunuh senyap.


Amigdalin (Vitamin B17) dapat diperolehi didalam beratus-ratus jenis tumbuhan . Dalam

diet pemakanan kita harus ada B17. Jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh

di hidapi penyakit kanser. Selain dari B17 Apricot Kernels juga boleh di perolehi dari

badam pahit (amigdalin mempunyai rasa pahit - badam manis tidak mengandungi B17), epal pips, benih-benih anggur, sekuang, buah beri, ubi kayu, biji buah oren dan biji

benih yang lain.


Terdapat banyak cara yang anda boleh gunakan untuk melawan kanser. Salah satu

ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat

melindungi anda dari kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplement with

antioxidants yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda. Bagaimanapun,

B17 menggunakan cara yang sangat unik. Yaitu secara langsung menyerang sel kanser

( directly attacks cancer cells). Maka hasilnya jauh lebih baik dari cara yang telah saya

sebut di atas.


Kajian tentang Amigdalin yang pertama telah di keluarkan dikeluarkan seratus tahun

dahulu. Telah disenaraikan dalam kamus-kamus farmakologi sejak dahulu lagi

merupakan bahan yang tidak mengandungi toksik. Walau bagaimanapun dalam

sebatian B17 terdapat satu unsur kimia yang dinamakan “cyanide”.ia adalah lengai

secara kimia dan tidak berbahaya untuk normal tisu hidup.


Pekara yang sama juga dapat kita lihat dalam garam biasa. Garam sebenarnya

terdapat dua unsur kimia didalamnya tetapi tidak bertindak balas dalam badan

manusia, bahkan sangat diperlukan dalam badan manusia. Dua unsur kimia yang ada

dalam garam adalah natrium dan klorida, maka sebab itu garam dalam istilah kimia

disebut Natrium Klorida. Sebenarnya dalam garam ada satu sebatian kimia yang

berbahaya “klorin”. Sudah tentu jika anda makan juga banyak garam pada satu masa

anda akan sakit.Pekara yang sama juga berlaku dalam apricot, Makan jangan berlebihan ikut peraturan yang telah di berikan. Bagaimanapun, amigdalin adalah kurang toksik daripada garam,dan jauh lebih selamat dari gula yang anda makan setiap hari.

Kita sedia maklum bahawa badan kita sentiasa mencipta sel kanser setiap masa.

Biasanya sistem imun dapat membunuh sel kanser tersebut. Bagaimanapun pada saat

anda berada dalam keadaan “stress” atau tubuh badan anda berada dalam kondisi

yang sangat lemah dan sering terdedah dalam persekitaran karsinogen. Keadaan ini

akan membuat sel kanser menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk

dimusnahkan oleh sistem imun.


B17 dari Apricot seed akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel

kanser secara langsung. Untuk pengetahuan anda pada Sel-sel kanser terdapat satu

enzim yang dapat membuka “ikatan kimia” yang terpadu dalam B17 Apricot Seed yaitu

cyanide. Maka cyanide akan di bebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam

B17. Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel kanser. Secara

lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim ini. Maka sebab itulah B17 tidak akan

bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal

dalam badan manusia termasuklah sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir.

Enzim yang terdapat dalam sel kenser dapat membuka kunci amigdalin maka terhasilah

cyanide. Jika terdapat lebihan cyanide yang terhasil dari tindak balas metabolik badan

yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah anda. Maka secara

semulajadi akan dineutralkan oleh hati.


Hati (liver) berkerja dengan lebih kuat jika terdapat ada unsur toksin dalam badan anda.

Sehingga anda dapat melihat kesan kerosakan hati akibat pembersihan toksin dalam

badan. Tapi bukan kerosakan dari kanser. Maka jika tubuh kita terlalu banyak toksin dan

tidak di keluarkan dari badan, besar kemungkinan kita bakal mengidap kanser hati pula.

Penyelidik-penyelidik di Imperial College London telah membuat ujikaji menggunakan

cyanide untuk menghapuskan sel-sel kanser, hasil kajian, mereka mendapati cyanide

atau apa-apa toksin yang berada di dalam darah dengan cepatnya dineutralkan oleh hati.


Amigdalin kadangkala dirujuk sebagai Vitamin B17 dan ditemui dalam nitriloside kaya

dengan buah buahan dan tumbuh-tumbuhan. digunakan sebagai terapi utama,

kecuali kepada mereka yang menjaga pemakanan yang baik, menjaga Ph tubuh

dengan baik, tiada pencemaran toksin dalam badan. Telah digunakan untuk merawat

penghidap-penghidap kanser dalam beberapa klinik di seluruh dunia.

For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile

(concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat ten to

twelve apricot kernels a day for life, then barring Chernobyl, he is likely to be cancer free.

Pada permulaan ia abad ke-21 adalah dijangkakan bahawa satu dari lapan orang di

UK akan mendapat kanser payudara dan satu dari empat orang lelaki akan mendapat

barah prostat. Jika termasuk kanser yang berlainan jenis, dijangkakan tiada keluarga

yang bebas dari penyakit kanser.


Oleh itu cadangan memakan 10 - 12 Apricot kernels setiap hari insyaallah seumur hidup

anda terpelihara dari terkena penyakit kanser. Ini merupakan berita baik bagi mereka

yang tercari-cari alternatif penjagaan diri.

Nota: Apricot kernels harus dikunyah atau dihancurkan dan ditabur dalam makanan

harian atau diblender bersama buah-buahan. Diamalkan sebanyak 5 hingga 6 kali

sehari.


Infomasi tentang : Apricot Seed (bebas toksin ) yang kami jual

Berat : 720 gm.

Quantiti : 3290 Biji ( Lebih Kurang )

1 Kali makan 15-20 Biji. Diambil 6 kali sehari Bagi Penyakit Kanser. Sebagai langkah

pencegahan: 15-20 Biji 2 kali sehari. Pagi sebelum sarapan & Malam Sebelum tidur .

Insyaallah anda tidak di hidapi Kanser SEUMUR HIDUP ANDA (Dengan Izin Allah).

Makan 1 Bulan Perlukan 2 paket

Harga: Rm 120.00 1 paket


Infomasi ini saya petik dari : World Without Cancer by G. Edward Griffin (American

Media, California, 1974 and 1997). For testimonies of cancer sufferers treated with laetrile

and nutrition therapy read Alive and Well (American Media, California, 1994) by Philip E

Binzel, Jr., M.D. and see ‘Vitamin B17 therapy - does it work?’ See also ‘Cancer

Prevention - A Change In Our Diet’.


Antara klinik dan hospital yang Mengggunakan Vitamin B17 Apricot Seed

The Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia , The Kroiss Cancer Center , Austria

Immuno Augmentative Therapy Center , Bahamas , Ozone Research Center , Havana ,

Cuba Center for Integrated , Vancouver , Kanada , HOC Center for Progressive

Medicine , Kanada , Kelowna Naturopathic Clinic , Kelowna , Kanada , Brackendene

Clinic , England , The Bristol Cancer Help Center , England , The Issels Cancer Treatment ,

England , Bio Med Klinik , Jerman , Klinik St Georg , Jerman , Optimum Health Centre ,

Hong Kong , United Cancer Research Institute , Hungary , The East Clinic , Ireland , Sant

Orsola Malpighi Hospital , Bologna , Itali Holistic Keihoku Hospital , Tokyo ,Jepun , Oasis

Hope of Hospital , Tiguana , Mexico , Hospital de Diagnostico , San Salvador , J. Buxalleu

Font , Barcelona , Sepanyol ,. Las Mariposas Clinic , Malaga , Sepanyol , Spring of Life

Therapeutic Cancer, Afrika Selatan .

petikan dari http://www.anticancerinfo.co.uk/why.htm


B17 MALAYSIA WHY EAT APRICOT KERNELS?

Apricot kernels are, like most nuts and seeds, very nutritious. Among the nutrients they

contain is one called amygdalin, which is also known as vitamin B17. This attacks cancer

cells, and thus can help prevent cancer from breaking out in our bodies.

Amygdalin (vitamin B17) is contained in many hundreds of foods, but ones that are

particularly rich in amygdalin have disappeared to a large extent from our Western diet.

Peoples throughout the world who still eat a traditional diet, have been found to be

largely free from cancer. These diets are rich in foods containing amygdalin.

Apart from apricot kernels, examples of other amygdalin rich foods are bitter almonds

(amygdalin tastes bitter - sweet almonds do not contain it), apple pips, grape seeds,

millet, broad beans, and many other seeds and beans and grains - but not ones that

have been highly hybridised (African orange pips contain some amygdalin, but

American ones don’t, wheat is low in amygdalin).

There are many ways you can fight cancer. One is to build up the immune system so that

it is very strong. Another is to supplement with antioxidants which fight carcinogens in the

body. However, amygdalin seems to be unique in the way that it directly attacks cancer

cells.


Amygdalin was first extracted and named over one hundred years ago and has been

listed in pharmacological dictionaries since that time as being non-toxic. However it does

have a poison locked away in it - one of its constituents is cyanide. But, locked into the

compound amygdalin, it is chemically inert and harmless to normal living tissue. In the

same way common salt (sodium chloride) is safe to eat, and in fact is necessary to the

body. But this also has locked away in it a poison - chlorine. Of course if you ate too

much salt at one time you would be ill. This is true of any substance, and would equally

apply to apricot kernels. However, amygdalin is less toxic than salt, and less toxic than

sugar.


We are told that our bodies are creating cancer cells all the time. Normally the immune

system can deal with them. However at times of stress or in a particularly weak part of

the body, or under extreme or regular exposure to carcinogens, then the multiplication

of cancer cells may become too great for the immune system to handle. Amygdalin

comes alongside the immune system and attacks the cancer cells directly. The cancer

cells have within them an enzyme which unlocks the poison in the amygdalin, and in this

way the cancer cells are destroyed. Normal, healthy cells do not have this enzyme. In

fact they have a different enzyme which unlocks the amygdalin in a different way and

releases nutrients and also a neutralising agent which would neutralise any of the poison

it came into contact with. Researchers at Imperial College London have been

experimenting using cyanide to kill cancer cells, and state that any poison that escaped

into the bloodstream would be quickly neutralised by the liver. See ‘Researchers use

cyanide’ in 'Cancer Prevention - a change in our diet'.

Amygdalin is sometimes referred to as Vitamin B17 and is found in nitriloside rich fruits and

plants. In its extracted, pure, concentrated form it is known as laetrile. Laetrile is used as

the main therapy, but supported by other non-toxic therapies and good nutrition, in

treating cancer sufferers in some clinics.


For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile

(concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat seven

to ten apricot kernels a day for life, then barring Chernobyl, he is likely to be cancer free.

At the beginning of the 21 century it is expected that one in eight women in the UK wills tget breast cancer and one in four men prostate cancer. If other types of cancer are

added in, then no family is likely to be free. Therefore the suggestion that eating 7 - 10

kernels (7gms) per day for life is likely to prevent cancer - is very good news indeed. NB

[1] The kernels should be chewed, or ground and sprinkled on food or in fruit juice, and

only five or six (1½ teaspoons ground kernels) taken at one time/in one hour. [2] Please

also note apricot kernels may lower blood pressure. [3] Please also see the page

'Summary of suggestions for eating apricot kernels'

Most of this information comes from

World Without Cancer

by G. Edward Griffin

(American Media, California, 1974 and 1997). For testimonies of cancer sufferers treated

with laetrile and nutrition therapy read

Alive and Well

(American Media, California, 1994)

by Philip E Binzel, Jr., M.D. and see this website ‘Does vitamin B17 work?’.


Kernels aprikot merupakan kumpulan nut dan seed ( kekacang dan bijirin ). Tidak ada

bezanya dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya

adalah kandungan hasiat didalamnya yang sangat luar biasa, terutama Apricot

Organik . Dalam bahasa nutrient, Biji Apricot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang

juga dikenali sebagai vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel- sel kanser

dalam badan kita, Hasilnya dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit ganas

ini (kanser). Merupakan pembunuh senyap.


Amigdalin (Vitamin B17) dapat di perolehi didalam beratus-ratus jenis tumbuhan . Dalam

diet pemakanan kita harus ada B17. jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh

di hidapi penyakit kanser. Selain dari Apricot Kernels B17 juga boleh di perolehi dari

badam pahit (amigdalin ( mempunyai rasa pahit - badam manis tidak mengandungi

B17 ), epal pips, benih-benih anggur, sekuang, buah beri, ubi kayu, biji buah oren dan biji

benih yang lain.


Terdapat banyak cara yang anda boleh gunakan untuk melawan kanser. Salah satu

ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat

melindungi anda dari kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplement with

antioxidants yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda. Bagaimanapun,

B17 menggunakan cara yang sangat unik. Yaitu secara langsung menyerang sel kanser

( directly attacks cancer cells). Maka hasilnya jauh lebih baik dari cara yang telah saya

sebut di atas.


Kajian tentang Amigdalin yang pertama telah di keluarkan dikeluarkan seratus tahun

dahulu. Telah disenaraikan dalam kamus-kamus farmakologi sejak dahulu lagi

merupakan bahan yang tidak mengandungi toksik. Walau bagaimanapun dalam

sebatian B17 terdapat satu unsur kimia yang dinamakan “cyanide“.ia adalah lengai

secara kimia dan tidak berbahaya untuk normal tisu hidup.


Pekara yang sama juga dapat kita lihat dalam garam biasa. Garam sebenarnya

terdapat dua unsur kimia didalamnya tetapi tidak bertindak balas dalam badan

manusia, bahkan sangat diperlukan dalam badan manusia. Dua unsur kimia yang ada

dalam garam adalah natrium dan klorida, maka sebab itu garam dalam istilah kimia

disebut Natrium Klorida. Sebenarnya dalam garam ada satu sebatian kimia yang

berbahaya “klorin”. Sudah tentu jika anda makan juga banyak garam pada satu masa

anda akan sakit.Pekara yang sama juga berlaku dalam apricot, Makan jangan berlebihan ikut peraturan yang telah di berikan. Bagaimanapun, amigdalin adalah kurang toksik daripada garam,dan jauh lebih selamat dari gula yang anda makan setiap hari.


Kita sedia maklum bahawa badan kita sentiasa mencipta sel kanser setiap masa.

Biasanya sistem imun dapat membunuh sel kanser tersebut. Bagaimanapun pada saat

anda berada dalam keadaan “stress” atau tubuh badan anda berada dalam kondisi

yang sangat lemah dan sering terdedah dalam persekitaran karsinogen. Keadaan ini

akan membuat sel kanser menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk

dimusnahkan oleh sistem imun.


B17 dari Apricot seed akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel

kanser secara langsung. Untuk pengetahuan anda pada Sel-sel kanser terdapat satu

enzim yang dapat membuka “ikatan kimia” yang terpadu dalam B17 Apricot Seed yaitu

cyanide. Maka cyanide akan di bebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam

B17. Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel kanser. Secara

lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim ini. Maka sebab itulah B17 tidak akan

bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal

dalam badan manusia termasuklah sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir.

Enzim yang terdapat dalam sel kenser dapat membuka kunci amigdalin maka terhasilah

cyanide. Jika terdapat lebihan cyanide yang terhasil dari tindak balas metabolik badan

yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah anda. Maka secara

semulajadi akan dineutralkan oleh hati.


Hati (liver) berkerja dengan lebih kuat jika terdapat ada unsur toksin dalam badan anda.

Sehingga anda dapat melihat kesan kerosakan hati akibat pembersihan toksin dalam

badan. Tapi bukan kerosakan dari kanser. Maka jika tubuh kita terlalu banyak toksin dan

tidak di keluarkan dari badan, besar kemungkinan kita bakal mengidap kanser hati pula.

Penyelidik-penyelid ik di Imperial College London telah membuat ujikaji menggunakan

cyanide untuk menghapuskan sel-sel kanser, hasil kajian, mereka mendapati cyanide

atau apa-apa toksin yang berada di dalam darah dengan cepatnya dineutralkan oleh

hati.


Amigdalin kadangkala dirujuk sebagai Vitamin B17 dan ditemui dalam nitriloside kaya

dengan buah buahan dan tumbuh-tumbuhan. digunakan sebagai terapi utama,

kecuali kepada mereka yang menjaga pemakanan yang baik, menjaga Ph tubuh

dengan baik, tiada pencemaran toksin dalam badan. Telah digunakan untuk merawat

penghidap-penghidap kanser dalam beberapa klinik di seluruh dunia.


For prevention, however, Dr Ernst T Krebs Jr., the biochemist who first produced laetrile

(concentrated amygdalin) in the 1950s, recommended that if a person would eat ten to

twelve apricot kernels a day for life, then barring Chernobyl, he is likely to be cancer free.

Pada permulaan ia abad ke-21 adalah dijangkakan bahawa satu dari lapan orang di

UK akan mendapat kanser payudara dan satu dari empat orang lelaki akan mendapat

barah prostat. Jika termasuk kanser yang berlainan jenis, dijangkakan tiada keluarga

yang bebas dari penyakit kanser.


Oleh itu cadangan memakan 10 - 12 Apricot kernels setiap hari insyaallah seumur hidup

anda terpelihara dari terkena penyakit kanser. Ini merupakan berita baik bagi mereka

yang tercari-cari alternatif penjagaan diri. Nota: Apricot kernels harus dikunyah atau

dihancurkan dan ditabur dalam makanan harian atau diblender bersama buah-

buahan. Diamalkan sebanyak 5 hingga 6 kali sehari.


Infomasi tentang : Apricot Seed ( Organik bebas toksin ) yang kami jual

1 Kali makan 15-20 Biji. Diambil 6 kali sehari Bagi Penyakit Kanser. Sebagai langkah

pencegahan: 15-20 Biji 2 kali sehari. Pagi sebelum sarapan & Malam Sebelum tidur .

Insyaallah anda tidak di hidapi Kanser SEUMUR HIDUP ANDA (Dengan Izin Allah).

Makan 1 Bulan Perlukan 2 paket

Infomasi ini saya petik dari : World Without Cancer by G. Edward Griffin (American

Media, California, 1974 and 1997). For testimonies of cancer sufferers treated with laetrile

and nutrition therapy read Alive and Well (American Media, California, 1994) by Philip E

Binzel, Jr., M.D. and see ‘Vitamin B17 therapy - does it work?’ See also ‘Cancer

Prevention - A Change In Our Diet’.....


MENCEGAH LEBIH BAIK DR TERJADI...amin....




1 comment :

  1. hai...
    saya amat tertarik dgn product ini..
    boleh emailkan pada saya mengenai detail tentang product (AMIGDALINA B17).
    emai saya (a_raziz@yahoo.com)

    ReplyDelete